Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ενημέρωση Λευτέρη Αυγενακη σχετικά με την εγγραφή στο μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α


Τι αναφέρει ο υφυπουργός αθλητισμού.


Ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στα social media αναφέρθηκε στην παράταση ενός έτους που δόθηκε στη διαδικασία εγγραφής των σωματείων στο Μητρών. Αναλυτικά αναφέρει:


«Παρατείνουμε για ένα ακόμα χρόνο, έως και τις 31 Ιουλίου 2023, την επιβολή της κύρωσης της αυτοδίκαιης διαγραφής αθλητικού σωματείου από το Μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, εφόσον έως τότε δεν θα έχει λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν θα έχει εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Διευκολύνουμε τα λίγα πλέον ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν απομείνει προς εγγραφή και τους παρέχουμε επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, χωρίς όμως να αδικούμε και τους νοικοκύρηδες, την συντριπτική πλειονότητα που έσπευσε να τακτοποιηθεί και να είναι νόμιμη (περισσότερα από 5.400 είναι ήδη εγγεγραμμένα και φθάνουν ως και το 94% των ενεργών σωματείων των Ομοσπονδιών).


Προσοχή: η ετήσια παράταση δεν αφορά ούτε στο δικαίωμα χρήσης εθνικών ή δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ούτε στο δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. Αυτά τα δικαιώματα παύουν από την 1η Αυγούστου 2022. Αφορά μόνο στη μη αυτοδίκαιη διαγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων από τα μητρώα μελών των οικείων ενώσεων ή των ομοσπονδιών τους για ένα ακόμα έτος.

Στόχος, να μπορέσουν όλα τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ώστε στη συνέχεια να απολαμβάνουν όλες τις παροχές της Πολιτείας. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανένα σωματείο. Αγκαλιάζουμε όλη την αθλητική οικογένεια.

Η σχετική διάταξη ψηφίζεται σε λίγη ώρα ως Τροπολογία/ Προσθήκη, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που συζητείται στη Βουλή και περιλαμβάνει ακόμα:


Την κύρωση των τροποποιήσεων του Καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως εγκρίθηκαν από την Ολομέλειά της και τη διατήρηση και για το 2022 της διευρυμένης αναγνώρισης σπουδαίων αγωνιστικών διακρίσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφόσον οι σχετικές διεθνείς διοργανώσεις δεν διεξήχθησαν το 2021 λόγω πανδημίας».