Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Σχολή Προπονητών Uefa B - Πρώτη Φάση


 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Σχολής Προπονητών UEFA B' στην Καστοριά, που συνδιοργάνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.). 

Η Σχολή Προπονητών UEFA B' για την πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά από την Δευτέρα 24 Ιουνίου έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. 

Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση η οποία θα διεξαχθεί από την Ε.Π.Σ Φλώρινας και στην συνέχεια η τρίτη φάση πάλι από την Ε.Π.Σ Καστοριάς σε ημερομηνίες που θα ορίσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. 

Οι απαιτήσεις των μαθημάτων ήταν αρκετά υψηλές , κάτι το οποίο διαπιστώθηκε και απο το σύνολο των υποψηφίων προπονητων που συμμετείχαν . 

 Η άρτια διοργάνωση από την πλευρά της Ε.Π.Σ Καστοριάς άφησε άριστες εντυπώσεις στους εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας καθώς και στους εκπαιδευόμενους προπονητές. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε σε καθημερινή βάση πρακτική άσκηση κάτω από ιδανικές συνθήκες στο γήπεδο του ΚΆΣΤΟΡΑ στην Χλόη και θεωρητικά μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα του ΗOTEL ESPEROS PALACE .

Την επίβλεψη της Σχολής είχαν οι εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας κ.κ. Γκίσης Ιωάννης και Μεταξάς Θωμάς, που μετέφεραν αναλυτικά στους υποψήφιους κάθε δυνατή γνώση και εμπειρία γύρω από την προπονητική και το ποδόσφαιρο.

Επίσης αναφέρθηκε από τους εκπαιδευτές, το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν πλέον οι προπονητές στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου και ανέλυσαν διεξοδικά τον κανονισμό των προπονητών ποδοσφαίρου .

 Επισήμαναν την αναγκαιότητα εφαρμογής του από όλους, χωρίς εξαιρέσεις, όπως ότι με την απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος UEFA B' αποκτούν το δικαίωμα άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ. κάτι που είναι πλέον απαραίτητο για την είσοδο των ομάδων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Απο την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου μετά το πέρας της εκπαίδευσης της πρώτης φάσης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, την συμμετοχή τους καθώς επίσης και την άψογη συνεργασία που είχαν, τόσο με τους εκπαιδευτές τους όσο και μεταξύ τους.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι σε όλους!