Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ


   Τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα του Νομού μας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, ήταν αδύνατο να μην επηρεάσουν και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα πολλές ομάδες μας να έχουν δυσκολίες  και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζοντας έντονα προβλήματα βιωσιμότητας.                                              
    Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.  αντιλαμβανόμενη  το πρόβλημα που υπάρχει  και πριν την λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 που ξεκινά στα μέσα Σεπτέμβρη θέλοντας να ανακουφίσει λίγο το πρόβλημα, αποφάσισε να συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς όφελος όλων των ομάδων. Για το λόγο αυτό επεξεργάζεται τη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού αλλά και ουσιαστικού πλαισίου στήριξης σύμφωνα με το οποίο προτίθεται να παραχωρήσει  στα σωματεία μία έως πέντε δωρεάν διαιτησίες, αξιολογώντας   κριτήρια που θα σχετίζονται με το fair play και τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι, παιχτών, προπονητών, παραγόντων και γενικά της συνολικής εικόνας των σωματείων στα παιχνίδια (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου).  Για την αξιολόγηση θα λαμβάνεται υπόψη η έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα. Το ποσό που αντιστοιχεί στην κάλυψη της δράσης αυτής προήλθε από τις  χορηγίες ονομασίας των πρωταθλημάτων και της οικονομικής πολιτικής διαχείρισης της Ένωσης τα δύο χρόνια που ασκούμε διοίκηση. Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής περιόδου 2016-17 η σημερινή διοίκηση της Ένωσης εκτός από την δωρεάν διάθεση  αθλητικού υλικού προς τα σωματεία (μπάλες, φόρμες, σετ προπόνησης κ.τ.λ) είχε καλύψει και τις  διαιτησίες για όλο το δεύτερο γύρο σε όλα τα σωματεία. Κατά τη  διάρκεια της  δεύτερης αγωνιστικής περιόδου 2017-18 οργανώθηκε από την Ε.Π.Σ. Λαχειοφόρος αγορά προς όφελος όλων των σωματείων της Ένωσης.
   Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα  επαναπαυτούμε, καθώς ξέρουμε ότι απαιτείται  συνεχής προσπάθεια, αφού η παράταση της κρίσης φέρνει πολλά προβλήματα και οφείλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να κατανοήσει την αξία και τα οφέλη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία και με καινοτόμες ιδέες και λύσεις, να βοηθήσουμε τους λίγους ρομαντικούς παράγοντες, που προσφέρουν, ώστε να διατηρηθεί ζωντανό το κύτταρο της ομάδας, σε κάθε χωριό η συνοικία.