Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

"Φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο" Το 4ο μάθημα E-Learning από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς

 "Φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο"

Το 4ο μάθημα E-Learning από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς μέσα από την πλατφόρμα:

Topic: Φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο
Time: Dec 19, 2020 12:00 PM Kastoria

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/7535236827

Meeting ID: 753 523 6827

"Φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο"

Στο 4ο μάθημα   e - learning  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, θα  φιλοξενήσουμε τον καταξιωμένο γυμναστή Νίκο Καρύδα, που έχει εξελίξει σε θεαματικό βαθμό το αντικείμενο της δουλειάς του.
Το θέμα της συζήτησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο για τις επιπτώσεις της καραντίνας αλλά και για το πως θα επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές στους ρυθμούς, τόσο προπονητικούς όσο και αγωνιστικούς.


Η καθημερινότητα και η ζωή μας έχουν αλλάξει δραστικά και το ποδόσφαιρο βιώνει μια εντελώς νέα κατάσταση όπου  τα σαλόνια, οι τραπεζαρίες και οι αυλές έχουν μετατραπεί σε προπονητήρια και οι πλατφόρμες και οι υπολογιστές σε προπονητές.Ο Νίκος Καρύδας, είναι ο σημερινός γυμναστής της Εθνικής ομάδας Νέων U19. Έχει περάσει στο παρελθόν από πολλές επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα ενώ έχει δουλέψει και στο εξωτερικό (Κουμπάν Κράσνονταρ, Ταβρίγια, Άστρα, Στεάουα Βουκουρεστίου, Αλ Ιτιχάντ).
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.  Εχοντας παίξει μπάλα στη Βέροια βρήκε δουλειά στη «βασίλισσα του Βορρά», όπου και έμεινε και πέντε χρόνια (1992-1997). Μετά ήρθε η ΑΕ Ποντίων. Βήμα προς τα πίσω για την καριέρα του, αλλά αυτή η εμπειρία  αυτό το βήμα του έδωσε την ώθηση για να πάει ακόμη πιο μπροστά.
Η ζωή του πετυχημένου γυμναστή είναι βγαλμένη από βιβλίο. Ένα βιβλίο που στις σελίδες του έχουν γραφτεί ιστορίες με επιτυχίες, αποτυχίες, πολλή δουλειά, αρκετό κόπο και σίγουρα αναγνώριση. Όπου κι αν ήταν σεβάστηκε τη δουλειά του και πρόσφερε τις γνώσεις του για να καταφέρει η εκάστοτε ομάδα να χαρίσει χαμόγελα στον κόσμο.
Θα μας μιλήσει για τις εμπειρίες που βίωσε σαν ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως σαν γυμναστής στα 30 χρόνια καριέρας του, όπως και για την διατήρηση της φυσικής κατάστασης την περίοδο απραξίας λόγω του covid 19.
Η αδράνεια δημιουργεί αντίστροφα αποτελέσματα και είναι δυνατόν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που πιθανότατα θα κοστίσουν στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου! Η περίοδος αυτή είναι βασική για να συντηρήσουμε το επίπεδο μας, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να αναπροσαρμόσουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Σαν ΕΠΣ Καστοριάς κάνουμε τάκλιν στον  covid 19. Η γνώση για εμάς μοιράζεται και είναι δωρεάν. Για αυτό συνεχίζουμε την προσπάθεια μέσα από τα διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια, ώστε να καταστεί δυνατή η γνώση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να κρατηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση ,να  τα ενθαρρύνουμε για μια καλύτερη συνέχεια και να τα  προστατεύσουμε από κάθε είδους κακοτοπιές.