Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

4o μαθημα e- learning Ε.Π.Σ. Καστοριάς

 Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19.12.20 το 4ο και τελευταίο για την φετινή χρονιά μάθημα   e - learning μέσα από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ με το θέμα να είναι:

"Φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο"
  Εισηγητής ήταν ο καταξιωμένος γυμναστής της Εθνικής Νέων U19  ΝΙΚΟΣ  ΚΑΡΥΔΑΣ, ο οποίος μας παρουσίασε μια σειρά από οδηγίες σχετικά με τη συντήρηση των ποδοσφαιριστών την δύσκολη αυτήν περίοδο της πανδημίας covid-19 που ζούμε.

Με την ευκαιρία της όμορφης αυτής συζήτησης ο Κος Καρύδας θεώρησε σκόπιμο να επισημάνει  ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με αυτή τη «νεκρή» περίοδο.

<Είναι μία περίοδος με διαφορετικές φάσεις και καταστάσεις.  Μία περίοδος χαλάρωσης, χωρίς ωράρια προπονήσεων και πίεση αγώνων, αλλά  και μία περίοδος αναζωογόνησης του οργανισμού και αυτοβελτίωσης.

Η αδράνεια δημιουργεί αντίστροφα αποτελέσματα και είναι δυνατόν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που πιθανότατα θα κοστίσουν στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου! Η περίοδος αυτή είναι "ιδιαίτερη" για να συντηρήσουμε το επίπεδο μας, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να αναπροσαρμόσουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Στην προπονητική ισχύει το «ό,τι αφήνεις σε αφήνει» και αυτό συμβαίνει ακόμη και στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και φυσικές ιδιότητες (αντοχή, δύναμη , ταχύτητα, κλπ.) θα πρέπει να δουλεύονται με στοχευμένες προπονήσεις ακόμα και στο σπίτι μας με την βοήθεια των συγγενών μας(γονείς, αδέρφια, παππούδες, γιαγιάδες κτλ).

Σ αυτό το διάστημα, μπορεί να γίνει μια ανατροφοδότηση των καλών και κακών συνηθειών σε προπονήσεις, αγώνες, διατροφή και ξεκούραση, και να αποφασιστούν νέες συνήθειες για την επόμενη χρονιά, που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος με την άριστη παρουσίαση που μας προσέφερε ο Κος  Καρύδας μας γέμισε ιδέες για να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα μας στην καθημερινότητα με ατομικές προπονήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας μας.>


Σαν ΕΠΣ Καστοριάς θέλουµε να  ευχαριστήσουµε θερμά τον  Κο Νίκο Καρύδα τόσο για την συμμετοχή του, την πολύτιµη βοήθειά του, τις χρήσιμες συμβουλές όσο και για τον χρόνο που διέθεσε.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους συντονιστές της διαδικτυακής διαδικασίας προπονητές των μικτών ομάδων της Ένωσης Μάκη Βελλίδη και Σταύρο Ευαγγελίδη για τις πολύτιμες συμβουλές προς τα παιδιά και για την βοήθεια τους στην  προσπάθεια μας.

Η ανταπόκριση όλων σας ήταν πέραν του δέοντος ικανοποιητική .
Δεσμευόμαστε  να είμαστε δίπλα σας και την νέα χρονιά με ενδιαφέροντα και υποστηρικτικά θέματα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Καλή  και δημιουργική Χρονιά με υγεία και ευλογία!!!