Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν και στα τοπικά ερασιτεχνικά γήπεδα. 

Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δεν έχει κάνει κανέναν διαχωρισμό (όσον αφορά τα γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια) με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Στους χώρους αυτούς θα μπορούν να μπουν μόνο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή φέρουν πιστοποιητικό νόσησης (εντός του τελευταίου εξαμήνου).

Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει με τους υπόλοιπους που σχετίζονται με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Δηλαδή τους ίδιους τους αθλητές, τους διαιτητές, τους παράγοντες αλλά και τους δημοσιογράφους. Είναι κάτι το οποίο εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο με τις ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να περιμένουν  τις σχετικές οδηγίες.

Τι θα ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου

Αυτά λοιπόν που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι τα ακόλουθα:
-Στα ιδιωτικά γυμναστήρια δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν εμβολιασμένοι, όσοι έχουν νοσήσει ως έξι μήνες από τη διάγνωση καθώς και οι ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου ως 48 ώρες πριν.

-Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ κι έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

-Τα σωματεία ή τα γυμναστήρια θα μπορούν βάσει νόμου να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από όλα τα μέλη τους. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

-Σε ό,τι αφορά τα γήπεδα, θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως έξι μήνες από τη διάγνωση