Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΕΓΓΡΑΦΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Αθλητικών Σωματείων στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» για το έτος 2024.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  Αθλητικών Σωματείων στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» για το έτος 2024.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

·        Η πρώτη υποβολή ολοκληρώνεται την 15η.06.2024.

·        Η αξιολόγηση των αιτήσεων ολοκληρώνεται έως την 31η.07.2024. Εφόσον από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης προκύψουν ελλείψεις, το αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα συμπλήρωσης – διόρθωσης της αίτησής του, ως προς τα πεδία που δεν έγινε αποδεκτή κατά τον έλεγχο, και υποβολής της εκ νέου (επανυποβολής) έως 30η.10.2024 και έως έξι (6) επανυποβολές συνολικά.

·        Σε περίπτωση που και μετά τους επανελέγχους η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, το σωματείο δεν επικαιροποιεί την εγγραφή του και δεν εγγράφεται στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2024 ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία δεν πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής.

·        3. Αθλητικό σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2023 και δεν έχει στο μεταξύ διαγραφεί σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5, θεωρείται έως και την 31.12.2024 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2024, εφόσον έχει υποβάλει εμπροθέσμως (έως 15.6.2024), αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του. Μετά από την πάροδο της προθεσμίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο, το αθλητικό σωματείο διαγράφεται αυτεπαγγέλτως από το ηλεκτρονικό μητρώο, ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία παρέλειψε να υποβάλει εμπρόθεσμη αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του.

·        Κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων των εγγραφέντων στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2023 αθλητικών σωματείων δεν απαιτείται η προσκόμιση νέας βεβαίωσης της οικείας Περιφέρειας για θεώρηση και τήρηση βιβλίων και η σχετική υποχρέωση καλύπτεται από την αναρτηθείσα βεβαίωση κατά την εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2023.

·        Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων και μετά την 15.06.2024 για σωματεία τα οποία θα λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999, μετά την 15.05.2024.

Η είσοδος των Σωματείων στην πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης εγγραφής τους στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων 2024 γίνεται πλέον από τον ιστότοπο:

https://somateia.minsports.gov.gr/ με χρήση κωδικών taxisnet του Σωματείου.

 

*Για απορίες/διευκρινίσεις που αφορούν στην είσοδο στην πλατφόρμα, τα Σωματεία μπορούν να επικοινωνήσουν στο emaillogin@gga.gov.gr

**Παρακαλούμε ακόμα,  όπως ελέγξετε την ορθότητα και πληρότητα των στοιχείων που αναφέρονται παρακάτω και τα οποία έχετε καταχωρήσει στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (ΜΑΦ) https://foreis-mitroo.gga.gov.gr/, διότι τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται αυτόματα στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του Σωματείου. Συγκεκριμένα:

***Απορίες/Διευκρινήσεις σχετικά με το Μητρώο Αθλητικών Φορέων (ΜΑΦ) παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: maf@gga.gov.gr