Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

  


ΕΝΩΣΗ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
       ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 2 – 52100 ΚΑΣΤΟΡΙΑ   ΤΗΛ: 2467083728   FAX: 2467083787
www.epskastorias.gr       e-mail: epskast@yahoo.gr       
ΑΡ.ΠΡΩΤ.  541                                                       ΚΑΣΤΟΡΙΑ:13/11/2014
ΠΡΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
(ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:ΚΕΔ/ΕΠΟ)

Θέμα:<< Έλεγχος διαιτητών Πρωταθλήματος Υποδομών>>

Αγαπητοί Κύριοι,
Χθές το απόγευμα , και όχι μόνο (το ίδιο  αντιμετωπίσαμε και στους εκτός έδρας αγώνες  των ομάδων μας στην Φλώρινα) ,  γίναμε μάρτυρες ξανά του τραγικού φαινομένου της αλλοίωσης ενός αποτελέσματος αγώνα στην τραγικότερη και ταυτόχρονα γελοιότερη μορφή του.
Τραγικότερη γιατί προκάλεσε την οργή και το  κλάμα σε παιδάκια ηλικίας 12 & 13 ετών και γελοιότερη γιατί πολύ απλά ο τρόπος της ήταν ΓΕΛΟΙΟΣ!!!!!!!!!
Δεν θα σταθούμε στο τι έγινε, (έχετε τον τρόπο να το μάθετε άλλωστε), αλλά το ελάχιστο που νοιώθουμε ως υποχρέωση να κάνουμε απέναντι στα μικρά παιδάκια και στους γονείς τους που τα  ακολουθούν στηρίζοντάς τα , στον Προπονητή των Ομάδων μας και κυριότερα σεβόμενοι τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό , είναι τουλάχιστον να φωνάξουμε.
Κι αποφασίσαμε να ΄΄φωνάξουμε΄΄ όχι εκτοξεύοντας ύβρεις και αναθεματισμούς μα με σεβασμό στους σκοπούς που υπηρετεί το Πρωτάθλημα Υποδομών , κάνοντας προτάσεις για την εξάλειψη των παραπάνω φαινομένων.
Το Πρωτάθλημα Υποδομών σε Πανελλήνιο και σε Τοπικό επίπεδο έχει για μας την Πρώτιστη σημασία.
Και επειδή ο σκοπός που εξυπηρετεί είναι για μας ΜΕΓΙΣΤΟΣ ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται και να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμών.
Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται σε Διαιτητές να σφυρίζουν ανεξέλεγκτα ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν έχουν να απολογηθούν σε κανένα πέρα από τους παράγοντες της τοπικής Ενώσεως .
Και με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεται μόνο ο κόπος μικρών αθλητών απροστάτευτος, μα ταυτόχρονα αφήνονται και νέοι Διαιτητές έρμαια των ΄΄παραγόντων΄΄ των Ενώσεων και των ορέξεων αυτών.
Θωρούμε λοιπόν άκρως απαραίτητο τον ορισμό στα παιχνίδια του Πρωταθλήματος Υποδομών διαιτητών και παρατηρητή διαιτησίας από Ένωση πέρα αυτών των διαγωνιζόμενων ομάδων ή τουλάχιστον τον ορισμό παρατηρητή διαιτησίας από διαφορετική εννοείται Ένωση από αυτή των αντιπάλων ομάδων.
Κύριοι , αν θέλετε να προστατέψετε τον θεσμό ξεκινήστε άμεσα από την επομένη αγωνιστική την εφαρμογή των παραπάνω γιατί (μακάρι να βγούμε ψεύτες ) να είστε σίγουροι πως θα υπάρξει και συνέχεια.
Και αν το κάνετε για λόγους οικονομίας σας επισημαίνουμε πως έτσι δεν γίνεται οικονομία εξόδων μα έκπτωση των κανόνων ομαλής διεξαγωγής ενός αγώνα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ