Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση για τη συνάντηση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς με τον Αντιπεριφερειάρχη

 Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο Ταμίας της Ένωσης  Βασίλης Μπότσαρης και το μέλος της Ε.Ε. Ε.Π.Σ. Καστοριάς  Γιώργος Βασιλειάδης, είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας  με θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο του νομού Καστοριάς. 

Η πανδημία του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν.Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας.


Υπήρξε κατανόηση από όλους της  πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει περιέλθει η κοινωνία μας και κατ' επέκταση και το ποδόσφαιρο μας. Αναφέρθηκε από την πλευρά της Ένωσης η δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα σωματεία που καλούνται να ξεκινήσουν προπονήσεις και στην συνέχεια αγώνες, o Γ.Π.Ο. για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής γυναικών και ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας για την Γ'  Εθνική Κατηγορία.  Θετικά είδε ο Αντιπεριφερειάρχης τα προβλήματα και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ε.Π.Σ. Καστοριάς απέναντι στα σωματεία.

Συζητήθηκε η δυνατότητα από την πλευρά της περιφέρειας αν μπορεί να δοθεί οικονομική ενίσχυση στα σωματεία μας λόγω της πανδημίας και να καλυφθεί από την πλευρά της περιφέρειας το κόστος μεταφοράς και  «για δωρεάν έλεγχο τέστ για COVID19»  στην περίπτωση επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων.

Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης μας υποσχέθηκε ότι θα δει όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και ότι θα σταθεί δίπλα στην Ένωση και στα σωματεία αναγνωρίζοντας τα οφέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και ειδικότερα του ποδοσφαίρου δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά του νομού μας να ξαναβρεθούν στα γήπεδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην πρόταση για εργασίες συντήρησης- αναβάθμισης του ΔΑΚ Καστοριάς σε πρώτη φάση, το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση (αποδυτήρια, βοηθητικοί χώροι, τουαλέτες κ.α.).

Για το θέμα της συντήρησης και αναβάθμισης του ΔΑΚ ο κ. Σαββόπουλος  διαβεβαίωσε και επανέλαβε ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, αφού προηγουμένως υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Καστοριάς, αναλαμβάνοντας η περιφέρεια το 80% του κόστους του έργου ενώ θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν  κονδύλια για παρεμβάσεις σε όλα τα γήπεδα τα οποία έχουν προβλήματα και ελλείψεις.

Τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη   θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Καστοριάς την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία που καλούνται να ξεκινήσουν προπονήσεις αλλά και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του δήμου λόγω της πανδημίας του Covid-19 και να ζητήσουν την αρωγή του δήμου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.