Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Προτάσεις ΕΠΣ Καστοριάς για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ'Εθνικής

 ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ


Προς Πρόεδρο και
Εκτελεστική Επιτροπή  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και
Επιτροπή Διοργανώσεων

02/03/2021
Κύριε πρόεδρε

Μετά την πρόσφατη εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων και την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας έχει υπάρξει έντονος προβληματισμός σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής,το πλάνο,τον προγραμματισμό, την λογική εκκίνησης και εξέλιξης μετά από 4 μήνες και με τις συνθήκες πανδημίας να είναι σε υψηλότερα επίπεδα από όταν σταματήσαμε.Οι προτάσεις μας σαν ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ θα είναι για δίκαιο παιχνίδι καθώς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι άξονες πρέπει να είναι το fair play και το ευ αγωνίζεσθαι. 
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κατά βάση αποτελείται από ερασιτέχνες παράγοντες που έχουν πληγεί από την πανδημία, από μαθητές που επίσης έχουν αλλάξει την καθημερινότητα τους και μπαίνουν σε λίγο σε εξεταστική περίοδο και από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που έχουν το ποδόσφαιρο για χόμπι και σωματική και ψυχική άσκηση.
Δεν υπάρχει πλαίσιο η πλάνο που μπορεί να στηρίξει την επανεκκίνηση.
(Κόστος για εβδομαδιαίο έλεγχο τέστ COVID19, διαιτησίας, μεταφοράς από νομό σε νομό, με τα κρούσματα να αυξάνονται και περιοχές στο κόκκινο)!!!

1) Είμαστε σύμφωνοι υπέρ του να παίζονται τα παιχνίδια στα γήπεδα και να προβιβάζεται όποιος αξίζει.

2) Λογικές κληρώσεων η ορισμών που δίνουν τίτλους (κύπελλα- πρωταθλήματα) μην τις επαναφέρουμε, κάνουν κακό στο άθλημα.

3) Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος 2020-21 για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν να θεωρηθεί ως μη γενόμενη. (Παύλα).

4) Όλες οι ομάδες της Γ' Εθνικής να παραμείνουν στην κατηγορία για την νέα αγωνιστική περίοδο.

5) Για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Γ' Εθνική να χωριστούν σε 10 ομίλους με την πρόβλεψη την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23 να παραμείνουν 6 όμιλοι των 12 έως 14 ομάδων και την μεθεπόμενη 4 όμιλοι με 12 έως 14 ομάδες.

6) Οικονομική στήριξη για τα έξοδα λειτουργίας της νέας ιδιαίτερα δύσκολης αγωνιστικής περιόδου από ομοσπονδία στα σωματεία της Γ' Εθνικής με κριτήριο τον προγραμματισμό των τμημάτων υποδομής και την συμμετοχή στην αποστολή και στην εντεκάδα με παιδιά κάτω των 20 ετών τουλάχιστον πέντε και ένας ή δύο πάνω από τα 30 έως τα 37 έτη.
Για να  ξανά αποκτήσει τον χαρακτήρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και να ξαναγίνει ο αιμοδότης των μεγαλύτερων ομάδων.

7) Στην συνέχεια να υπάρξει Καλλικράτης και στο ποδόσφαιρο σε κάθε περιφέρεια ανά 4 νομοί συνολικά να υπάρχει ένα πρωτάθλημα ELITE με 10-12 ομάδες ανάλογα την δύναμη της κάθε περιοχής. 
(Θα επανέλθουμε για το παραπάνω αν σας ενδιαφέρει και εφόσον μας ζητηθεί)

8) Πρέπει να τροφοδοτηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με νέες φρέσκες ιδέες για να μπορέσουμε την νέα αγωνιστική περίοδο να επαναφέρουμε τα παιδιά και τους λίγους ρομαντικούς παράγοντες που τρέχουν τις εξελίξεις των ομάδων στα γήπεδα.

9) Μιλάτε για εξοδολόγιο διαιτησίας και παρατηρητών...Να πληρώσουν οι ομάδες το 50%...Από ποιο ποσό θα βγει αυτό????

10) Μιλάτε για διαιτησία από την ίδια ένωση!!! Γιατί???
Όταν μπορούμε να ορίζουμε από όμορους νομούς διαιτητές και παρατηρητές από την οικία ένωση όπου θα πραγματοποιείται το παιχνίδι με συνολικό κόστος όχι πάνω από τα 150 ευρώ!!! Το οποίο να αναλάβει η ομοσπονδία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επόμενη μέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκτός από δύσκολη, αναμένεται και ιδιαίτερη!

Ας αφουγκραστούμε λοιπόν τα προβλήματα, καθώς προέχει η υγεία και η ασφάλεια παιχτών και παραγόντων και όχι τα συμφέροντα των λίγων!!!
Μην συρρικνώνετε και οδηγείτε  σε μαρασμό το ποδόσφαιρο!!!

Μη συνεχίζετε να κάνετε τα ίδια πράγματα και περιμένετε διαφορετικά αποτελέασματα!!!

Για την Ε.Ε της ΕΠΣ Καστοριάς.