Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Π.Σ. Καστοριάς


    Με την παρουσία εκπροσώπων των 19 εκ των 23 σωματείων, πραγματοποιήθηκε στις 22/03/2017 και ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Καστοριάς, η τακτική Γενική Συνέλευση. 
    Ο Πρόεδρος της Ένωσης τοποθετήθηκε για τα πεπραγμένα της διοίκησης από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της. Αναφέρθηκε στα Πρωταθλήματα Α' και Β' κατηγορίας, παιδικά, προπαίδων, Πρωτάθλημα Προεπιλογής Νέων και Παίδων ,προγραμματισμός κυπέλλου, σχολή διαιτησίας όπου είχαμε 7 νέους διαιτητές, προγραμματισμό επετειακής γιορτής ποδοσφαίρου για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της  (πραγματοποιήθηκε στις 27/2/17).
     Έγινε αναφορά σε χορηγίες σε αθλητικό υλικό  (φόρμες -  μπάλες προπόνησης και αγώνα) και στην προσπάθεια οικονομικής στήριξης των σωματείων με διάφορες ενέργειες που γίνονται από τη διοίκηση. Αναφέρθηκε ότι γίνονται ενέργειες για τα γήπεδα της ΕΠΣ ώστε να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουν διαδικασίες κατασκευής τους.
       Ο ταμίας της Ένωσης Θ. Ιωαννίδης ανάγνωσε τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, διαβάστηκε η έκθεση από το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής  Χ. Αζέμη, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ταμειακού υπολοίπου και την ορθότητα των οικονομικών πεπραγμένων της διοίκησης.
      Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης διοικητικός, οικονομικός απολογισμός του 2016 καθώς και προϋπολογισμός του 2017 εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα της Γ.Σ. μετά την ανάγνωση των εισηγήσεων.
     Εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε μεγάλη συζήτηση και προτάσεις από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ να συζητηθούν θέματα που θα κάνουν πιο ελκυστικό και καλύτερο το επίπεδο των πρωταθλημάτων.       Επίσης έγινε πρόταση να μην συμπεριλαμβάνονται στα πρωταθλήματα αθλητές ηλικίας άνω των 42 ετών και να αυξηθεί ο αριθμός των αθλητών κάτω των 20 ετών. Επίσης, να γίνει υποχρεωτική η συμμετοχή των μικρών αθλητών (κάτω των 20 ετών) και στη Β κατηγορία, προτάσεις που θα συζητηθούν εκτενέστερα σε επόμενη συνάντηση. Επίσης, δόθηκαν εγγράφως 2 προτάσεις για λαχειοφόρο αγορά προς όφελος των σωματείων με την αγορά και κλήρωση αυτοκινήτου, για τις οποίες δόθηκε περιθώριο απάντησης έως και 10 Απριλίου για τη συμμετοχή ή μη. 
    Αναφέρθηκε στη λειτουργία και τις τεχνικές λεπτομέρειες της λειτουργίας του ταμείου αρωγής, καθώς και στους τρόπους εξασφάλισης χρημάτων για αυτό, όπως η διεξαγωγή αγώνα ,με το πέρας του πρωταθλήματος, επίλεκτων Καστοριάς με ένα τμήμα του ΠΑΟΚ, πιθανόν την Κ20, η προμήθεια tablet στα σωματεία κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο για να εξασφαλιστεί αμεσότερη επικοινωνία με όλους και κυρίως άμεση ενημέρωση των τρεχόντων θεμάτων.

     Με το πέρας της διαδικασίας μοιράστηκαν από 3 μπάλες σε όλα τα σωματεία.