Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΈΛΛΟΥ  ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ ΓΙΑ ΈΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ      ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΟΣ "VELLE travel"  ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ "ΟΡΊΖΟΝΤΕΣ & ART BOX.

  
   Σαν Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να αναδείξουμε το ταλέντο την ικανότητα και την ανάπτυξη των  αυριανών σωστών αθλητών, διοργανώνοντας  αυτά τα πρωταθλήματα, ώστε να αρχίσουν σταδιακά να δομούν βασικές έννοιες, όπως την αποδοχή και την αυτοεκτίμηση.
   Θεωρούμε πως η διεξαγωγή αυτών των πρωταθλημάτων είναι κυρίαρχο γεγονός για την πρόοδο και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, καθώς η «ευθύνη» της πρώτης επαφής αλλά και της συνέχισης της σχέσης, είναι στοιχεία τα οποία πρέπει να δουλεύει ο κάθε προπονητής, αφού η στάση του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που θα αποκομίσει ο αθλητής, στην πρώτη επαφή φεύγοντας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και περνώντας στο αγωνιστικό έχοντας τά εφόδια του τίμιου και δίκαιου παιχνιδιού.
    Στόχος και σκοπός η εξέλιξη όλων μας! 
 Εάν θέλουμε να δώσουμε προοπτική στο άθλημα και να το βγάλουμε από το αδιέξοδό του, πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε αυτά τα πρωταθλήματα.
   Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα πρωταθλήματα το ζητούμενο πρέπει να είναι η συμμετοχή, η ευχαρίστηση, η διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε παιδιού,  και όχι απαραίτητα η νίκη και ο πρωταθλητισμός.
Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι κοινός!! Να κερδίσει το παιδί όσα περισσότερα γίνεται από το αθλητικό περιβάλλον, να βοηθηθεί στη διαμόρφωση λειτουργικών στοιχείων της προσωπικότητας του  διασφαλίζοντας ως ένα βαθμό ότι θα είναι σωματικά υγιής και ψυχοκοινωνικά σε διαδικασία διαρκούς ανάπτυξης και κυρίως ότι θα περνάει καλά και θα του αρέσει αυτό που κάνει!!
   Ο προπονητής είναι αυτός που θα μεταδώσει την σιγουριά και την θετική διάθεση στο παιδί, ώστε να παραμείνει στο χώρο, επιλέγοντας το περιβάλλον του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου  ως μια από τις κύριες δραστηριότητές  του.  Ένας σημαντικός παράγοντας στην απόδοση και στην παραμονή στο χώρο ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, είναι η ψυχολογία και η επιβράβευση. Βασικός στόχος είναι  να καταλάβουμε και να καταλάβει και ο ίδιος πως το ποδόσφαιρο, πάνω απ’ όλα, είναι ένα παιχνίδι, είναι θέαμα, είναι γιορτή, είναι πολιτισμός.
           Για την επιτροπή Πρωταθλήματος
          Ο πρόεδρος 
 .       ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ