Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΠΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

 


Η Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σας ενημερώνει αναλυτικά για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Παραβόλου, ως εκ τούτου όλες οι μεταβολές ποδοσφαιριστών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, θα πρέπει να πληρώνονται από τα σωματεία με παράβολο που θα εκδίδεται από τη νέα ειδική πλατφόρμα e-paravolo της ΕΠΟ.
Σας παραθέτουμε το link στο οποίο τα σωματεία θα πρέπει να πληρώσουν τα αντίστοιχα παράβολα, και στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά να τα καταθέσουν στη γραμματεία της Ένωσης για την έκδοση των δελτίων .

Για την διευκόλυνση των σωματείων , σας παραθέτουμε την διαδικασία την οποία πρέπει ν’ ακολουθήσουν όλα τα σωματεία για την πληρωμή του παραβόλου:

1) Μπαίνουμε στην πλατφόρμα https://paravola.epo.gr/
2) Στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης μας θα εμφανιστεί η επιλογή του “ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ” , όπου θα πρέπει το κάθε σωματείο να δημιουργήσει έναν λογαριασμό για τις συναλλαγές του με την Ε.Π.Ο.
3) Μόλις πατήσουμε στην επιλογή αυτή (“Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ”), θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά της οθόνης η δυνατότητα να δημιουργήσουμε λογαριασμό.
4) Πατώντας στη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ”, μεταφερόμαστε στο κομμάτι που δημιουργούμε έναν λογαριασμό με το ονοματεπώνυμο του σωματείου ή του υπεύθυνου της ομάδας (με λατινικούς χαρακτήρες), το email του σωματείου και έναν κωδικό πρόσβασης και έπειτα πατάμε την επιλογή “ΕΓΓΡΑΦΗ”.
5) Μόλις πατήσουμε την “ΕΓΓΡΑΦΗ”, μεταφερόμαστε στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού μας. Για να προχωρήσουμε στην αγορά παραβόλων για μεταβολές ποδοσφαιριστών, πηγαίνουμε στο πάνω μέρος της οθόνης μας, όπου θα δούμε την επιλογή “ΠΑΡΑΒΟΛΑ”.
6) Πατώντας την επιλογή “ΠΑΡΑΒΟΛΑ” θα μας εμφανιστούν όλα τα παράβολα που μπορούμε να αγοράσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να πάμε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή “ΠΑΡΑΒΟΛΑ”, όπου θα μας εμφανίσει το μενού των επιλογών. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία η επιλογή είναι “ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ”.
7) Περνώντας τον κέρσορα πάνω από την επιλογή “ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ”, μας εμφανίζονται όλες οι επιλογές των παραβόλων που αφορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία . Εναλλακτικά πατάμε πάνω στην επιλογή “ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ”, όπου θα δούμε όλα τα παράβολα των ερασιτεχνικών σωματείων συγκεντρωμένα.
8) Πατώντας την κατηγορία παραβόλων που θέλουμε, θα δούμε ότι μας εμφανίζονται τα διάφορα παράβολα, οπότε και επιλέγουμε αυτό που θέλουμε και έχουμε συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή (χρόνια διάρκειας Δ.Α.Ι.).
9) Επιλέγοντας το κατάλληλο παράβολο, μεταφερόμαστε στη συμπλήρωση δύο απαραίτητων στοιχείων, του ονοματεπωνύμου του ποδοσφαιριστή για τον οποίο θα πληρωθεί το παράβολο και της αρμόδιας ΕΠΣ (ΕΠΣ Καστοριάς) και πατάμε “ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ”.
10) Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά παράβολα για πολλούς ποδοσφαιριστές στο καλάθι αγορών με την διαδικασία που αναφέραμε στα προηγούμενα βήματα. Μόλις ολοκληρώσουμε την προσθήκη των παραβόλων που επιθυμούμε, πατάμε στην επιλογή “ΤΑΜΕΙΟ” για να εξοφλήσουμε ή πατάμε την επιλογή “ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ” που βρίσκεται στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης, όπου και πάλι μπορούμε να φτάσουμε στο “ΤΑΜΕΙΟ”.
11) Πατώντας την επιλογή “ΤΑΜΕΙΟ”, συμπληρώνουμε στη φόρμα που μας εμφανίζεται τα στοιχεία χρέωσης του σωματείου και στη συνέχεια πατάμε “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ”.
Με την αποστολή της παραγγελίας θα σας αποσταλεί μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής στο email που δηλώσατε. Αφού λάβετε τον ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής, θα πρέπει να πληρωθεί μέσω τράπεζας ηλεκτρονικά με e-banking (ή στο υποκατάστημα ). Στην συνέχεια, αφού πιστοποιηθεί η πληρωμή θα λάβετε την απόδειξη είσπραξης παράβολου, την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε στην ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ ως δικαιολογητικό για τη διεκπεραίωση της μεταβολής ενός ποδοσφαιριστή.
Να σημειωθεί ότι λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα και στοιχεία χρέωσης μπορεί να δημιουργήσει και να συμπληρώσει, αντίστοιχα, όχι μόνο ένα σωματείο αλλά και ατομικά ένας ποδοσφαιριστής .
Θερμή παράκληση για παρακολούθηση του ήδη αναρτημένου βίντεο στο site  της ΕΠΟ με τις Οδηγίες αγοράς παραβόλων καθώς και των οδηγιών που επισυνάπτονται για την χρήση του.
 Η παρακολούθηση του κρίνεται υποχρεωτική καθώς θα σας λύσει αρκετές απορίες για ποιο παράβολο θα πρέπει να γίνει χρήση.

 Για οποιαδήποτε απορία απευθυνθείτε στην γραμματεία της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.