Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Αλλαγές ΚΑΠ - Ενημέρωση

Ο ΚΑΠ για απινιδωτή, αριθμό ξένων και μη κάθοδο σε αγώνα

Η Ε.Ε της ΕΠΣ Καστοριάς ενημερώνει τα σωματεία μέλη της για τις αλλαγές στον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου που θα ισχύουν από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα καθώς και η ύπαρξη απινιδωτή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ιατρός αγώνα ή απινιδωτής, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.


Σε όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αγώνες κατάταξης, playoff, playout, μπαράζ και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά σε τρεις (3) διακοπές, και δήλωση 20αδας, με εννέα (9) αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο. Σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή (έκτης), πέραν των πέντε (5) αλλαγών,


Αντιθέτως, συνιστά αντικανονική συμμετοχή η παράβαση της διενέργειας πάνω από πέντε (5) αλλαγές κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα ή πάνω από έξι (6) αλλαγές σε περίπτωση παράτασης και επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή


Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα που αγωνίζεται καθώς και επίσης (-5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί,

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί σε αγώνα playoff – playout τιμωρείται με τις ποινές της παρ. 2 του παρόντος και με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής στο οποίο θα συμμετάσχει.

Στις διοργανώσεις κυπέλλου των ενώσεων, σε περίπτωση διάπραξης των ανωτέρω παραβάσεων, επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στις προκηρύξεις τους.


Στους αγώνες των τοπικών και πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.