Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο τύπου Ε.Π.Σ. Καστοριάς


     Μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα στην αμφιθεατρική αίθουσα του ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, πραγματοποιήθηκε στις 12/02/2018 και 19:00μ.μ. η εκδήλωση που περιελάμβανε επιστημονική ημερίδα με ομιλητές τον Kο ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΙΚΑ Παρατηρητή FIFA με θέμα "Κανονισμοί διαιτησίας" και τον Kο ΖΗΣΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. με θέμα "Οφέλη ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία".
     Mετά το διάλειμμα ακολούθησε το Β' μέρος της Γιορτής Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, κατά την οποία τιμήθηκαν οι άνθρωποι του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της Καστοριάς που πρόσφεραν και προσφέρουν , Σωματεία που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για την παρουσία και το ήθος τους. Όλοι ήταν εκεί: Αρχές του τόπου, παράγοντες ομάδων, άνθρωποι της διαιτησίας, ποδοσφαιριστές, τα παιδιά των μικτών ομάδων των τμημάτων υποδομών, φίλαθλοι και τα Μ.Μ.Ε. που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της αλυσίδας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
    Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜ. έκοψε την βασιλόπιτα, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη της Ε.Ε την οποία ευλόγησε Ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Στον σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Ομάδων ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. είπε: « Απόψε είμαστε εδώ, όλοι οι άνθρωποι που κάθε μέρα προσπαθούμε και κάνουμε τον δικό μας "ΑΓΩΝΑ" για την πρόοδο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου που δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει όλη την ελληνική κοινωνία δεν θα μπορούσε να αφήσει το ποδόσφαιρο απ' έξω. Η λύση είναι να περάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την εποχή της σπατάλης στην οργάνωση, στην ανάπτυξη των υποδομών, της εσωτερικής παραγωγής ταλέντων και την δημιουργία κερδών από αυτήν γιατί το οικονομικό όφελος αναβαθμίζει και την ποιότητα των υπηρεσιών.
    Η Πολιτεία η Γ.Γ.Α. και η Ε.Π.Ο. πρέπει να βοηθήσουν το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και αν δεν δώσουν λύσεις πολύ σύντομα φοβάμαι ότι θα είναι και μη αναστρέψιμη.» Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. κος Στέλιος Αντωνίου που τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια με την αλλαγή στην ηγεσία της Ε.Π.Ο. επανέρχεται το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα και θα υπάρξει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που διέρχεται το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την μέριμνα και της πολιτείας.
    Η Βουλευτής Κα Τελιγιορίδου Ολυμπία δεν παρέστη λόγο απουσίας της, διαβάστηκε όμως επιστολή της. Τον σύντομο χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και η Βουλευτής μας Κα Μαρία Αντωνίου , ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και ανάπτυξης Κος Κώττας Παναγιώτης και ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Κος Ζήσης Λάζαρος.
    Ευχαριστούμε την διοίκηση του ΤΕΙ για την παραχώρηση της αίθουσας και για την τεχνική υποστήριξη. Ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα μέλη της Ε.Π.Σ. τους χορηγούς και τους συνεργάτες της Ένωσης.
    Αξίζει βέβαια να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και τον Κο ΧΡΗΣΤΟ ΝΑΤΣΟΥΛΗ ο οποίος παρουσίασε για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση.
    Ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη σε όλους, ώστε να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τοπικού μας Ποδοσφαίρου.!! Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι Ισονομία και Δικαιοσύνη είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς!!