Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται λόγω COVID-19, πραγματοποιήθηκε , την Δευτέρα 13-09  η πρώτη συγκέντρωση των διαιτητών ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς ,εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Σαββατοκύριακου.

Από την πλευρά της Εκτελεστικής επιτροπής ο πρόεδρος της Ένωσης αφού τους  καλωσόρισε τους ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική και διαιτητική χρονιά ,υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους διαιτητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές και ανέφερε πως πιστεύει και ελπίζει να διεξαχθούν φέτος κανονικά και χωρίς προβλήματα όλοι οι αγώνες. Για το πρωτόκολλο που ισχύει για τον αθλητισμό με βάση τα σημερινά δεδομένα κάθε σωματείο θα ορίζει έναν ΥΠΕΎΘΥΝΟ COVID-19, ο οποίος θα πρέπει να παραδώσει κατάσταση των ποδοσφαιριστών στην οποία θα δηλώνεται για τον κάθε έναν  τα σχετικά πιστοποιητικά (εμβολίου, νόσησης,, PCR τέστ, rapid rest).
Έγινε εκτενής αναφορά για την στελέχωση του σώματος της διαιτησίας με  νέα σχολή  που βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής υποψηφίων, έως και την Δευτέρα  04 Οκτωβρίου 2021, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στα μέσα του Οκτώβρη και προέτρεψε όλους να ενημερώσουν γνωστούς και φίλους να την παρακολουθήσουν  καθώς η διαιτησία έχει μεγάλη προοπτική και μπορεί να εξελιχθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες όσοι αξίζουν.
Επανέλαβε για ακόμα μια φορά για τον σεβασμό που θα πρέπει να δείχνουν όλοι οι διαιτητές στους ανθρώπους που τρέχουν τις εξελίξεις των ομάδων και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.  Προέτρεψε να παρακολουθούν τα μαθήματα κάθε Δευτέρα καθώς και όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να βελτιώνονται για να ελαττώνονται τα λάθη τους, αν και ανέφερε ότι λάθη πάντα γίνονται και θα γίνονται ένθεν και ένθεν, αφού και το ανθρώπινο λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού. Εκεί που εστίασε περισσότερα ήταν πως όλους εμάς στην ένωση μας ενδιαφέρει να απονέμεται από εσάς ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΊΑ (δεν αναφέρομε στην νομική δικαιοσύνη αλλά στην ηθική), σε όλα τα παιχνίδια  σας και τα αποτελέσματα των αγώνων να κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, δόθηκαν οδηγίες για τις φετινές αλλαγές και τροποποιήσεις του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου, το υγειονομικό πρωτόκολλο που είναι σε ισχύ για τον αθλητισμό και τους διαιτητές, καθώς και γενικές οδηγίες όπως και κατευθύνσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο .
Στο τελευταίο στάδιο της ενημέρωσης ακολούθησαν οι γραπτές εξετάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές.
Την εκπαίδευση πραγματοποιήσαν ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας κ. Σίμος Σπύρου, ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης των  διαιτητών κ. Γρηγόρης Ρόντσης και το μέλος Θανάσης Κάκκος.