Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠ

Σας παραθέτουμε τις κυριότερες τροποποιήσεις που έγιναν στον Κ.Α.Π. ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, οι οποίες έχουν τεθεί άμεσα σε ισχύ:


  • Απαγορεύεται η είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών, οποιουδήποτε προσώπου, πλην των αρχηγών των διαγωνιζομένων σωματείων, οι οποίοι θα εισέρχονται μόνο για την υποβολή των ενστάσεων. Σε περίπτωση παράβασης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται βάσει του κώδικα δεοντολογίας.
  • Από φέτος στον αγωνιστικό χώρο θα μπορεί να εισέρχεται και ο γυμναστής του σωματείου, αν υπάρχει, με την επίδειξη της αστυνομικής ή επαγγελματικής ταυτότητας.
  • Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα επιτρέπεται η αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστών.
  • Τα σωματεία πρέπει να προσκομίζουν στον διαιτητή ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ κατάσταση υγείας, συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών, καθώς και από φέτος ΒΕΒΑΙΩΣΗ της Ε.Π.Σ. ότι η κατάσταση υγείας έχει κατατεθεί στην διοργανώτρια. Προκειμένου η Ε.Π.Σ. να αποστέλλει έγκαιρα τις αντίστοιχες βεβαιώσεις στα σωματεία, θα πρέπει αυτά να υποβάλουν τις καταστάσεις υγείας για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου μέχρι την Παρασκευή και ώρα 12:00 και για τους αγώνες που διεξάγονται Τετάρτη μέχρι την Τρίτη και ώρα 12:00.
  • Στο φύλλο αγώνος θα αναγράφονται οι σκόρερ των τερμάτων του αγώνα.
  • Από την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού στο γήπεδο, με ευθύνη της γηπεδούχου προκειμένου να ξεκινήσει ο αγώνας. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται, το γηπεδούχο σωματείο ηττάται και του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο. ‘Οπως  γνωρίζεται η ‘Ενωσή μας τα τελευταία  χρόνια, καλύπτει με γιατρούς το σύνολο των διεξαγομένων αγώνων και επί του θέματος αυτού σας έχει ενημερώσει μέσα από την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
  •  Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων σωματείων, ισχύουν τα παρακάτω:


α.         Βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες.

β.         Διαφορά τερμάτων μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ.         Καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες των εκ νέου ισοβαθμούν των.

δ.         Διαφορά τερμάτων, των εκ νέου ισοβαθμούν των στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος.

ε.         Καλύτερη επίθεση μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούν των στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος.

στ.       Καλύτερη άμυνα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούν των στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος.

ζ.          Αν από τις παραπάνω ισοβαθμίες προκύψει εκ νέου ισοβαθμία διεξάγονται αγώνες κατάταξης